Norvég organikus natúrkozmetikumok

A hibátlan arcbőr titka: az otthoni hámlasztás

2022 március 19 – Orsolya Komáromi-Takács

A felnőttkori bőrhibák között a nemkívánatos ráncok, a pattanásos és a vízhiányos-száraz arcbőr okozzák a legtöbb kellemetlenséget. Kezelésükben nemcsak a napi ápolás elengedhetetlen, hanem a rendszeres, gyengéd és eredményes otthoni hámlasztás is. Erre azért van szükség, mert az elhalt hámsejtek ellehetetlenítik a hatóanyagok felszívódását és optikailag öregítik a bőr felszínét. A sejtek eltávolítását a leghatékonyabban kémiai hámlasztással segíthetjük elől, míg a megújult arcbőr táplálását az azt követő gondos ápolással támogathatjuk.


Mi az a kémiai hámlasztás?

A hagyományos arcradírozással szemben a kémiai hámlasztás sokkal kíméletesebb és biztonságosabb módszer, hiszen a hámlasztás során a bőrt nem éri dörzsölés, nem keletkeznek mikrorepedések és sérülések. A legtöbb kozmetikumban a kívánt hatás elérése érdekében AHA, BHA vagy PHA savak találhatók, a Marina Miracle hámlasztó szérumokban azonban glikolsavat -azaz az AHA-gyümölcssavat- alkalmazunk. Ennek oka, hogy a glikolsav gyengéden távolítja el bőrünk legfelsőbb, elhalt hámrétegeit és természetes sebgyógyulási folyamatokat indít be, így pattanásos bőrre és fájdalmasan húzódó, gyulladt akne ellen is kiváló választás. Az eredmény látványosan fiatalos bőr, pigmentfoltok és más hibák nélkül.


Miért éppen glikolsavat használunk a hámlasztásra a Marina Miracle termékekben?


Minden termékünk előállítása során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy bőrápolóinkban kizárólag természetes, gyógynövényekből és gyümölcsökből, zöldségekből kinyert összetevőkkel segítsük szépülésedet. A glikolsav megtalálható a cukornádban, az ananászban, a kantalup dinnyében és az éretlen szőlőszemekben egyaránt, így minden termékünkben egész évben biztosítani tudjuk a kiegyenlített minőséget.

A glikolsav hatékonyságának oka rendkívül egyszerű: mivel a sav a bőr felső rétegével lép reakcióba és lazítja az elhalt hámsejtek lipidjei közötti kötőerőket, segíti az új sejtekről való leválásukat, azaz megfiatalítja a bőrt. Éppen emiatt olyan népszerű, hiszen gyengéd megoldást nyújt vízhiányos és igénybe vett, valamint pattanásos bőrre egyaránt.


Hámlasztás csak mértékkel


Fontos tudni, hogy a kémiai hámlasztás olyan, mint egy finom ital vagy egy telt ízű édesség, azaz megárt a sok! Az ideális bőrfelszín eléréséhez az otthoni hámlasztást hetente két alkalommal, az  Argan Night Serum, vagy az Amaranth Night Serum használatával, férfiaknak az Reload Night Serum  használatával érdemes végezni. A folyamat rendkívül egyszerű: miután megtisztítottuk az arcbőrt a Sweet & Creamy Oil Cleanser segítségével, majd a Flower Berry arcpermetet alkalmaztunk, vigyünk fel az előkészített bőrre 4-6 csepp szérumot és oszlassuk el egyenletesen az arcon. Ezután nincs más teendőnk, mint élvezni az estét és a hatást.



Ugyanakkor nem árt azzal is tisztában lennünk, hogy a túlzásba vitt hámlasztás az egyéni sajátosságoktól függően beláthatatlan következményekkel járhat. Vagyis, ha túl gyakran végzünk otthoni hámlasztó kezelést, csak tetézzük a bajt: extrém mértékű hámlás, túlzott pattanásképződés, aknék és mitesszerek jelenhetnek meg.



Arcradír helyett mechanikai hámlasztás


Ha szeretnénk kimaxolni a home spa hatást, vagy szeretjük a hagyományos peeling feelinget, Rosehip Peeling Mask a lehető legjobb választás számunkra. A tápanyagokban és probiotikumokban gazdag maszk csodás illatát a csipkebogyó, a hámlasztást végző formulát pedig pedig a benne található organikus cukor adja.
 A cukorszemcsék szinte simogatják az arcbőrt, közben pedig eltávolítanak minden szennyeződést, letapadást épp úgy, ahogy az elhalt hámsejteket is.


Kiknek ajánljuk a kémiai hámlasztást?


Mindazoknak, akiknek az egészséges és szép bőr nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is. Azoknak, akik már belefáradtak az akne elleni harcba, ezer csodaszert kipróbáltak már pattanásos bőrre és úgy érzik, ideje saját kezükbe venni az irányítást. Ajánljuk extrém vízhiányos és érett bőrre, pattanások ellen és aknék kezelésére, illetve a kombinált bőrtípussal élők számára is. Minden nap csak egy apró lépés, varázslatos eredmény!

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!